adolescents musicaPINIMAGE

ADOLESCÈNCIA  I MÚSICA. AMICS INSEPARABLES

Un dia t’adones que no recordes com ni quan va passar, fas enrera la memòria i l’únic que trobes són subtils senyals en forma de llampecs: aquell cop que anàveu al cotxe… el vespre que abans de dutxar-se senties la seva veu incansable… quan vas fer un comentari sobre aquella cançó que sonava i ràpidament et va dir qui la cantava i quines altres tenia… i així, quan ets conscient que la música ha tornat a casa teva, saps que li has donat la benvinguda a la (pre)adolescència.

La música està sempre present al llarg de la nostra vida, als més petits els hi agraden els ritmes repetitius que puguin imitar i els encanta moure’s en sentir una melodia. A aquest període li segueix un de més calma fins que al voltant dels deu u onze anys comença a tenir, novament, un pes important a la vida dels nostres fills i filles.

View full post »

torna a l'iniciENVIAR PEREMAILFacebookPOST

MUSICA INFANTSPINIMAGE

Arriba setembre i no només s’inicia el curs sinó que és el moment en què la majoria de famílies ens plantegem quines activitats extraescolars faran els nostres fills. I ens submergim en un mar d’informacions, horaris, preus, gustos i logística familiar. Quadrar-ho tot no sempre és fàcil. Gens fàcil.

Són dies de converses amb les famílies molts cops acompanyades dels més petits que són els que tenen clar que volen “fer música”. Estones enriquidores en què descobrim què vol dir “aprendre música”.

És innegable que hi ha nombrosos estudis que parlen dels beneficis de la música pel que fa al desenvolupament infantil com a eina de millora de l’aprenentatge i del rendiment acadèmic (1). Aquest, sens dubte, és un argument per se perquè els nens aprenguin música però si algú em preguntés per què trio música pels meus fills, la meva resposta no seria “perquè vull que aprenguin a tocar un instrument”, la meva resposta seria, potser, un pèl més ampla.

View full post »

torna a l'iniciENVIAR PEREMAILFacebookPOST

aprendre a tocar un instrument adultPINIMAGE

No us ha passat mai que feu la vista enrera i penseu que heu deixat per fer algunes coses? I no us ha passat que, llavors, en aquell moment decidiu fer-ho però us convenceu que és massa tard?

Mai ha de ser massa tard. Nosaltres mateixos són, la majoria de vegades, el nostre major obstacle. Vèncer aquella por serà superar una de les grans dificultats.

View full post »

torna a l'iniciENVIAR PEREMAILFacebookPOST

Efecte pigmalióPINIMAGE

 

Ahir va ser el gran dia. Un curs més, alumnes i escola van retrobar-se o, en alguns casos, van trobar-se per primera vegada. Recordo sempre les meves nits abans de començar amb el mateix neguit de qui espera els Reis, una barreja entre nervis, il.lusió i tristesa per l’estiu que deixava enrere. Saber qui seria el meu (o la meva) mestre(a) també ocupava part d’aquelles hores d’insomni.

I l’endemà, quan tornaves a veure les cares dels teus amics, entre abraçades i riures descobries que t’invaïa una meravellosa sensació de tranquil.litat però… què passava amb el professor/a que es trobava davant d’aquella classe? Què en devia pensar?

View full post »

torna a l'iniciENVIAR PEREMAILFacebookPOST