Què sabem de les intel.ligències múltiples?

intel-ligències multiplesPINIMAGE

Va ser el Dr.Howard Gardner (EUA, 1943), psicòleg, investigador i professor de la Universitat de Harvard qui va desenvolupar la teoria de les intel.ligències múltiples -IM- (“Frames of Mind: The Theory of Multiple Intelligences”, 1983) assenyalant que la intel.ligència es troba localitzada en diferents àrees del cervell connectades entre sí però que podem desenvolupar individualment en un ambient que ho afavoreixi, deixant de banda la seva consideració d’única i innata i la possibilitat de mesurar-la amb un nombre.

Què és per ell, doncs, la intel.ligència? És la capacitat de resoldre problemes o de crear productes que siguin valuosos en una o més cultures.

Passem de parlar de quelcom inamovible a parlar en termes de capacitat el què ens portaria a un nou model d’escola i d’aprenentatge conscients que no tothom té les mateixes capacitats ni aprèn d’igual manera.

Ara, que d’un temps ençà hi ha un debat obert més enllà de les aules sobre el model educatiu actual és moment de tenir més present que mai que cada persona és única i diferent. En les seves paraules, “el nostre sistema per a implementar les intel.ligències multiples està dedicat a estimular les potencialitats en els nens en un clima actiu i afectiu com ho exigeix el segle XXI”.

Inicialment van establir-se 7 tipus d’intel.ligències que, posteriorment, s’han arribat a ampliar fins les 10 que es consideren actualment.

intel.ligencies multiplesPINIMAGE

En el cas que ens pertoca, es considera intel.ligència musical la capacitat que permet expressar-se mitjançant formes musicals, bé sigui dirigint, composant o tocant un instrument (inclosa la veu humana). La nostra tasca, des de l’escola, és aconseguir estimular-la per a què els nostres alumnes puguin arribar a desenvolupar-la en el seu màxim potencial.

Treballem amb un model flexible a les aules, motivem els nostres alumnes i donem-los l’oportunitat de crèixer en aquella àrea o àrees que destaquin.

Fins la propera!

torna a l'iniciENVIAR PEREMAILFacebookPOST

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*